Jesse Livermore: Egy spekuláns feljegyzései A létező legbiztosabb befektetés Bíró Péter: Menedzserművészek, művészmenedzserek Jazz portrék 1. A kezdetektől az ötvenes évekig Jazz portrék 2 - Az ötvenes évektől az ezredfordulóig Tésztavarázs Férfiéhség - Etetni bolondulásig A piac varázslói 2. Hali - Kívánj hármat!!! Kelemen József: A pénz beszél A piac varázslói 2. Az intelligens befektető front oldal Gordon Ramsay: Mennyei halételek Michel Roux: Tésztavarázs Rachel Allen: A család kedvencei Gordon Ramsay: Ízek bűvöletében Warren Buffett jelenti - Leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek Szerelmem, Cupcake! Az intelligens befektető Diane Pearson: Csárdás T.bálint Kiadó | Közönséges részvények – rendkívüli profitok George Michael - A poplegenda Neil Perry: Jól enni, jól lenni Bíró Lajos: Sok vagyok

INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Örömmel értesítjük kedves Vásárlóinkat, hogy 2013. január 1-jétől minden rendelést INGYENESEN SZÁLLÍTUNK ki az ország egész területén!

 

Bíró Lajos: A disznót'Ortól a Bocuse d'Orig-Magyar konyha pimaszul

Szerző: 
Bíró Lajos
ISBN: 
978-615-5698-02-6
Terjedelem: 
272 oldal
Méret: 
205x209
Listaár: 6.740 Ft
Engedmény: 
-10%
Ár: 6.060 Ft
Beleolvasok / belehallgatok: 
CsatolmányMéret
Bíró Lajos, első fejezet, részlet2.02 MB
Értékeld: 
0
No votes yet

Ez a könyv azért készült, hogy Bíró Lajos, azaz „Lali, a chef” pályafutásának eddigi korszakain keresztül, az ő „szemüvegén át” kicsit megmutassa, összegezze a magyar vendéglátás és ételkészítés fejlődését, változását, a hatvanas évektől egészen napjainkig.Ez a könyv sok szempontból profiknak, sok szempontból lelkes, amatőr hobbiszakácsoknak szól.Ez a könyv azoknak készült, akik szívesen kerülnének tisztába azzal a – bátran történelminek nevezhető - folyamattal, ahonnan és ahová eljutott a magyar vendéglátás és éttermi főzőtudomány oda, ahol ma tart. Azoknak, akik mindezt a tűzhely mellett, a gyakorlatban, divatos szóval „interaktívan” is örömmel lekövetnék. De ha fotelban ülve, akkor sem fognak unatkozni…Ez a könyv megpróbálja összefoglalni – a Bíró Lajostól megszokott, kicsit sem szokványos stílusban - 67 ismert, kedvenc klasszikus fogásunkon és ezek 125 variációján keresztül azt, hogy milyen irányba mozdult és mozdulhat tovább az ízek megőrzése: legalábbis Bíró Lajos fejében, konyháiban, tűzhelyén és tányérjain.Ez a könyv egy meghatározó személyiség, egy olyan ember szakácskönyv-szerűsége, akinek lételeme a korlátok (és egyúttal saját és környezete határainak) feszegetése, és még mindig nem fáradt bele, sőt.Ötleteket ad, inspirál, már-már kihívó pimaszsággal, ami mögött mégis mindig felfedezhető az alapanyag, az étel és a szakma végtelen tisztelete, nem lanyhuló szeretete. Semmit sem tekint szent tehénnek, miközben minden az, amihez nyúl? Döntse el Ön! Ahogy a cím is sugallja: van benne retró, nosztalgia, nyughatatlanság, botrányosság, és még sorolhatnám, mi minden – de a legfontosabb, amire mindezek felfűzhetők: kreativitás, mesterfokon.            

Postacím 2045, Törökbálint, Dózsa György u. 32
E-mail jgy@t-balint.hu
Telefon 06-20-9364-050
   
   
   
   

Feliratkozás