Csárdás | Gasztronómia, pénzügy, különleges könyvek | T.bálint Könyvkiadó
Az intelligens befektető Jazz portrék 2 - Az ötvenes évektől az ezredfordulóig Akarom, mert makaron! | T.bálint Kiadó Szeretetkonyha A piac varázslói 2. Rachel Allen: A család kedvencei Bíró Péter: Menedzserművészek, művészmenedzserek Gordon Ramsay: Mennyei halételek Michel Roux: Tésztavarázs Hali - Kívánj hármat!!! Jesse Livermore: Egy spekuláns feljegyzései George Michael - A poplegenda Gordon Ramsay: Ízek bűvöletében A létező legbiztosabb befektetés Warren Buffett jelenti - Leckék befektetőknek és vállalatvezetőknek Kelemen József: A pénz beszél Bíró Lajos: Sok vagyok Férfiéhség - Etetni bolondulásig Szerelmem, Cupcake! A piac varázslói 2. T.bálint Kiadó | Közönséges részvények – rendkívüli profitok Diane Pearson: Csárdás Neil Perry: Jól enni, jól lenni Jazz portrék 1. A kezdetektől az ötvenes évekig Tésztavarázs Jesse Livermore: Hogyan kereskedjünk részvényekkel Az intelligens befektető front oldal

INGYENES SZÁLLÍTÁS!

Örömmel értesítjük kedves Vásárlóinkat, hogy 2013. január 1-jétől minden rendelést INGYENESEN SZÁLLÍTUNK ki az ország egész területén!

 

Csárdás

Diane Pearson: Csárdás
Szerző: 
Diane Pearson
Terjedelem: 
571 oldal
Listaár: 3.990 Ft
Engedmény: 
-10%
Ár: 3.590 Ft
Beleolvasok / belehallgatok: 
CsatolmányMéret
Diane Pearson: Csárdás - részlet132.92 KB
Értékeld: 
3
Average: 3 (1 vote)

„EZT A TÖRTÉNETET NEM KÖNNYŰ ELFELEJTENI. NAGYSÁGRENDILEG AZ »ELFÚJTA A SZÉL…« MÉRCÉJÉVEL MÉRHETŐ.”

-így értékeli a Sunday Mirror kritikusa ezt a lenyűgöző regényt.

Diane Pearson regénye irántunk , magyarok iránt érzett szenvedélyéből született.

Ebből az ihletből a zsidó gyökerű Ferenc, a Rácz-Rassay és a Káldy család tablóképszerű történetének vonulatai bontakoznak ki.

A történet az első háború előtti években kezdődik, átível a két háborún és 1956 előtt zárul.

A regényt olvasva önmagunkról is többet tudunk meg. Kiderül, hogy ma, a XXI. század második évtizedében, a gazdasági válságok, a szétesni készülő világok, a szétziláltság háborúiban, vannak-e még elsírni való könnyeink, van-e bennünk vágy, hogy sokadszor is szembesüljünk a szembesülhetetlennel, a két háború még mindig fájó, el nem felejthető sebeivel, az önmagát ismétlő történelem tragikumával, a mások megsemmisítésére szinte azonnal kész emberi gonoszsággal, az újra meg újra megjelenő pusztításvágy őrületével. Megtudjuk, van-e bennünk elég érzékenység egy ilyen nagyformátumú vállalkozás szereplőinek csodálatos-meghökkentő átváltozásaira, az erős nők portréira, a gyengeség-gyengédség pillanataira? Elhisszük-e az emberi-emberséges gesztusok, az örök emberi érzések csodáit, azt, hogy sokadszor is bebizonyosodik: nem élhetünk nélkülük. Elindulunk-e a szereplőkkel, és velük tartunk-e, hogy azután annyira hozzánk nőjenek, hogy el sem akarjuk elengedni őket?

Ami értékes, nem adja magát könnyen: ez a regény is kiköveteli a jussát, s annak, akitől ezt megkapja, gazdag és eredeti gondolatokat, felejthetetlenül szépen megkomponált képeket ajándékoz.  

 

Postacím 2045, Törökbálint, Dózsa György u. 32
E-mail jgy@t-balint.hu
Telefon 06-20-9364-050
   
   
   
   

Feliratkozás